Novice iz leta 2016

28. 12. 2016
Ponoven poziv izvajalcem športnih vsebin

Ponoven poziv - predlaganje kandidatov za člana komisije za šport v postopku javnega razpisa za sofinanciranje športnih vsebin izvajalcev letnega programa športa na območju občine log - dragomer v letu 2016.


Preberi več 27.12. 2016
Projekt visoke cone je zaključen

Gradbena dela na prvem velikem evropskem projektu Občine Log – Dragomer so končana še pred rokom. Uspešno so prestali tehnični pregled ter za novi vodovod prejeli tudi uporabno dovoljenje. To, kot smo slišali na novinarski konferenci ob zaključku projekta, ne bi bilo mogoče brez odličnega sodelovanja in timskega dela izvajalca, nadzora, projektantov, bodočega upravljavca vodovoda ter občinske uprave in seveda tudi strpnosti, razumevanja in podpore občanov.


Preberi več


26. 12. 2016
Občani so se razveselili nove lekarne

Lekarna Ljubljana od prejšnjega tedna dalje deluje tudi v občini Log – Dragomer. V dializnem centru Fresenius so odprli svojo novo, že 49. enoto, ki so jo občani že težko pričakovali. Lekarna je odprta ob ponedeljkih in petkih od 8.00 do 16.00 in ob torkih, sredah in četrtkih od 12.00 do 18.00. Na približno 60 m2 je, kot so pojasnili v Lekarni, strankam na voljo strokovno svetovanje ob izdaji zdravil na recept in brez recepta...

Preberi več


24. 12. 2016
Voščilo župana

Želim Vam, da preživite miren Božič, ponosen Dan neodvisnosti in enotnosti in da v letu, ki prihaja začutite neizmerno voljo in vztrajnost slediti še višjim dosežkom!

Vse lepo želim tudi vašim najbližjim!

župan, Miran Stanovnik


Preberi več


24. 12. 2016
Jutri vrata odpira lekarniška podružnica

V Lekarni Ljubljana so pripravili pester program. Podružnico, ki se nahaja v Dializnem centru Fresenius bodo uradno odprli ob 15. uri. Prijetnemu kulturnemu programu in predaji donacij bo sledila pogostitev, ob tej priložnosti pa so za vas pripravili še preventivne meritve s svetovanjem in posebne ugodnosti. Zaradi odprtja lekarne in zagotovitve dodatnih parkirnih mest bosta med 14:30 in 19:00 delno zaprti Šolska in del Molske ceste.


Preberi več


19. 12. 2016
Tokratni december prazničen in obogaten s prijetnimi dogodki

Občino bo v začetku prihodnjega tedna obiskal Dedek Mraz, odpravili se boste na družinski pohod, nakupovali na praznični tržnici in bazarju ter se skupaj veselili novosti. V četrtek bo svoja vrata v prvem nadstropju dializnega centra odprla Lekarna Ljubljana, pred tem bodo v dopoldanskih urah pripravili novinarsko konferenco ob zaključku projekta Visoka cona na Lukovici ter nato na praznični ponedeljek to novo pridobitev še uradno odprli.


Preberi več 


16. 12. 2016
Na Logu vse pripravljeno na sobotni turnir

Ta bo od 10. ure dalje potekal na novem nogometnem igrišču v tamkajšnjem športnem parku. Na zelenici z umetno travo se bodo zjutraj pomerili otroci, popoldan pa bodo novi teren preizkusili še kadeti in člani.


Preberi več


15. 12. 2016
Sodelujte na praznični tržnici in bazarju

Občina Log - Dragomer vabi mojstre domače in umetnostne obrti k sodelovanju na praznični tržnici in bazarju. Ta bosta potekala 27. 12. med 15. in 18. uro v Športnem parku na Logu. Zaradi omejenega števila stojnic priporočamo, da se prijavite čim prej. Prednost imajo lokalni ponudniki.


Preberi več


12. 12. 2016
Povezani zmoremo še več

December je čas, ko se mnogi ozremo v preteklo delo Tudi mene je zanimalo, kako uspešno je bilo in katere obljube iz predvolilnega programa smo uresničili.  Z veseljem ugotavljam, da je bilo realiziranih veliko projektov.  ponosom lahko sporočimo, da je že skoraj zaključen projekt pokrivanja celotne občine z optičnim omrežjem, tu izstopamo iz slovenskega povprečja...


Preberi več


8. 12. 2016
Ste že izbrali novo zdravnico?

Septembra  je  vrata odprla nova ambulanta splošne medicine, ki je odprta tri dni v tednu tri ure na dan. V moderno opremljeni ordinaciji, ki deluje v prostorih dializnega centra Fresenius, lahko za svojo zdravnico izberete dr. Ano Švigelj. .


Preberi več


8. 12. 2016
V Dragomerju bogatejši za javni defibrilator

Občina Log – Dragomer je na pročelje  gasilskega doma PGD Dragomer  - Lukovica ob gasilska vrata namestila prvi javni avtomatski defibrilator (AED). Mesto je skrbno izbrano, saj je ta nameščen v neposredni bližini športnega parka, vrtca, gasilskega doma, občinske uprave in drugih točk množičnega zbiranja.


Preberi več 


2. 12. 2016
Bi znali uporabiti defibrilator?

Če je vaš odgovor ne, ste v soboto ob 9. uri prijazno vabljeni v gasilski dom Dragomer na brezplačni tečaj temeljnih postopkov oživljanja, ki bo potekal pod budnim očesom dobavitelja avtomatskega eksternega defibrilatorja.


Preberi več


2. 12. 2016
V občini kmalu lekarna

Kot so potrdili v Lekarni Ljubljana so najeli prostor v katerem bodo po manjših prilagoditvah in opremi prostorov odprli lekarniško podružnico ter tako približno 3600 občanom in tudi prebivalcem bližnjih občin izboljšali dostopnost do zdravil, medicinskih pripomočkov ter kozmetičnih in drugih izdelkov za zdravje in dobro počutje


Preberi več


29. 11. 2016
Na tržnici na Logu danes izbirajte med pestro lokalno ponudbo

Od 15. do 18. ure lahko v Športnem parku na Logu nakupite kakovostno, svežo in lokalno pridelano raznovrstno zelenjavo in sadje, mamljivo dišeče mesne dobrote, domača kokošja jajca, navdušili vas bodo tudi s  pestro ponudbo mlečnih izdelkov ter sladkim medom in medenimi izdelki.


Preberi več


25. 11. 2016
Igrišče z umetno travo že skoraj nared

Mkeršmanc in njegov podizvajalec Fitšport naj bi dela zaključila najkasneje do konca tega meseca. Občina je za gradnjo nogometnega igrišča z umetno travo v Športnem parku na Logu pridobila sredstva Fundacije za šport.


Preberi več


24. 11. 2016
Tržnica v Dragomerju se je poslovila

Zaprta bo najmanj čez zimo, nato pa se bodo prodajalci odločili, ali bodo svoje izdelke znova poskusili prodajati tudi v Dragomerju.


Preberi več


24. 11. 2016
Predlog proračuna v javni razpravi še do ponedeljka

Zainteresirana javnost lahko svoje predloge in pripombe na predlog proračuna za leto 2017 poda do vključno ponedeljka, 28. novembra.


Preberi več


20. 11. 2016
Obravnava migrantov ob nezakonitem vstopu

Ko smo se v Sloveniji pred letom dni soočili z množičnim prihodom migrantov na meje, si kljub jasnemu zavedanju o resnosti položaja in skrbnih pripravah verjetno nihče med nami ni prav dobro predstavljal, kakšen izziv nas čaka. Toda država, lokalne skupnosti in občine, humanitarne in nevladne organizacije ter prostovoljci smo pokazali, da lahko  na državni in lokalni ravni tudi v tovrstnih izrednih razmerah dobro in usklajeno sodelujemo.


Preberi več


20. 11. 2016
Raziskava o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozila

Med udeleženci cestnega prometa je prepovedanih drog iz leta v leto več, saj je poleg opitih med vozniki tudi precej ljudi pod vplivom različnih drog. Uživanje takšnih snovi v zadnjih dvajsetih letih narašča in pomeni obliko ogroženosti udeležencev v cestnem prometu. Ogroženi so zlasti mladostniki oziroma ciljna skupine med 17 do 39 leta, saj ti največkrat uživajo prepovedane droge.


Preberi več


25. 10. 2016
Dan spomina na mrtve

V petek, 28. 10. 2016, bo župan Občine Log - Dragomer Miran Stanovnik položil ikebane k spomenikom, posvečenim žrtvam obeh svetovnih vojn z območja Občine Log - Dragomer.


Preberi več


16. 10. 2016
Poziv - pobude in predlogi za proračun za leto 2017

Posredni proračunski uporabniki in društva naj podajo pobude in predloge za oblikovanje proračuna Občine Log - Dragomer v letu 2017


Preberi več


29. 9. 2016
Skozi svetniško sito tudi drugi rebalans

Občinski svet je z osmimi glasovi za, enim proti in dvema vzdržanima sprejel drugo spremembo proračuna Občine Log – Dragomer za letošnje leto.  


Preberi več


13. 9. 2016

Ugodnosti priklopa na zemeljski plin

Energetika Ljubljana je pripravila kar nekaj ugodnosti, ki ste jih lahko deležni naši občani v primeru priključitve na plinovodno omrežje.


Preberi več


12. 9. 2016

Vrata je odprla zdravstvena ambulanta

Od danes naprej lahko v občini Log – Dragomer obiščete splošnega zdravnika. Ambulanta deluje v prvem nadstropju dializnega centra. Odprta je trikrat na teden, v ponedeljek in petek dopoldan ter v sredo popoldan. V njej pod okriljem ZD Vrhnika  delata zdravnica Ana Švigelj in medicinska sestra Anja Zapušek. Kot je ob otvoritvi dejala zdravnica si z medicinko sestro želita, da bi ambulanta zaživela.


Preberi več


1. 9. 2016

Na Športfejstu je pestro

Popoldan bodo na svoj račun prišli otroci, ki se bodo med drugim lahko preizkusili v vožnji z mini avtomobilčki, obeta se raznolik športni in zabavni program. V večernih urah pa še zabava z lokalnimi glasbeniki.

Pridite, prijetno bo.


Preberi več


1. 9. 2016

V občino Log - Dragomer bo kmalu prišla zdravnica

Že čez slaba dva tedna bo za vas vrata odprla popolnoma nova, moderno opremljena zdravstvena ambulanta splošne medicine.


Preberi več


1. 9. 2016

Pot v šolo je bolj varna

Na Šolski in Dragomerški cesti je postavljenih pet montažnih »ležečih policistov«, ki umirjajo promet.


Preberi več


17. 8. 2016

Postopek spremembe statusa grajenega javnega dobra je ustavljen

Občinska uprava ne bo nadaljevala postopka spremembe statusa grajenega javnega dobra na površinah, ki v naravi predstavljajo igrišča, športne oziroma rekreacijske površine  


Preberi več


16. 8. 2016

Ambulanta splošne medicine že skoraj nared

Občina Log – Dragomer bo od septembra dalje bogatejša za novo splošno ambulanto. To bodo uradno odprli v prvi polovici septembra v prostorih dializnega centra Fresenius.


Preberi več


14. 8. 2016

Začela se je druga faza obnove Poti za Stan

Izbrani izvajalec Hidrotehnik bo na Poti za Stan položil nove vodovodne cevi ter zgradil meteorno in sanitarno kanalizacijo, obnovili pa bodo tudi del vodovoda na Stari cesti.


Preberi več


5. 8. 2016

Od 18. 8. tržnica tudi v Dragomerju

Lokalno pridelano sezonsko hrano in druge izdelke boste lahko v Športnem parku v Dragomerju kupovali dvakrat na mesec, in sicer vsak prvi in tretji četrtek v mesecu med 15. in 18. uro.  


Preberi več


30. 7. 2016

Uvoz Pod gradom razsvetljuje solarna svetilka

Občina Log – Dragomer je na Lukovici postavila novo svetilko javne razsvetljave, ki jo napaja sončna energija.


Preberi več


2. 6. 2016

Delovni skupini pripravljata osnutka ureditve naselij Dragomer in Log

Predloga naj bi bila končana do poletnih počitnic, nato pa ju bodo v roke dobili na občinski upravi. Slednja naj bi si s predlogi pomagala pri nadaljnjem delu v postopku izdelave drugih OPPN.


Preberi več


31. 5. 2016

Naš časopis ima novo podobo

V teh dneh boste v svoje poštne nabiralnike dobili novo številko Našega časopisa. Ta je res nekaj posebnega, saj so mu v uredništvu skupaj s Studiom Okusi z Vrhnike nadeli novo preobleko.


Preberi več 


10. 5. 2016

Z ministrom o novem avtocestnem priključku na Lukovici

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je v okviru obiska vlade v Osrednjeslovenski regiji s podžupanom občine Log – Dragomer, dr. Simon Strgarjem, direktorjem Občinske uprave Igorjem Rojcem ter z Metodom Ropretom, županom občine Brezovica govoril o novem avtocestnem priključku na Lukovici.


Preberi več 


29. 4. 2016

Po prvomajskih praznikih z govorilnimi urami pričnejo svetniki iz Dragomerja, Lukovice in Loga

Prihodnji teden se boste v torek in sredo na govorilnih urah lahko prvič srečali s svetniki.


Preberi več


26. 4. 2016

Javni razpis garancij za bančne kredite mikro, malim in srednje velikim podjetjem v okviru Regijske garancijske sheme v Osrednjeslovenski regiji

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je v sodelovanju s  Slovenskim regionalno razvojnim skladom objavila Javni razpis za bančne kredite oziroma dodeljevanje garancij namenjenih gospodarskim subjektom, ki delujejo in vlagajo na območju občin statistične regije Osrednja Slovenija.


Preberi več


17. 4. 2016

Akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme ter nevarnih odpadkov

V torek 19. aprila  od 15. do 18. ure vas bodo na parkirišču ob gasilskem domu v Dragomerju čakala vozila podjetja ZEOS s spremljevalno ekipo Komunalnega podjetja Vrhnika. Poleg tega, da boste lahko brezplačno oddali odpadne aparate ter nevarne odpadke, si boste lahko ogledali tudi smetarsko vozilo, s svojimi dejavnostmi pa se b predstavilo tudi Komunalno podjetje Vrhnika. Izvedeli boste pomebne stvari o vodi, plinu in kanalizaciji. Med drugim boste lahko izpolnili vse potrebne vloge za priklop na kanalizacijsko omrežje in izvedeli, kaj vse ne sodi v kanalizacijo.


Preberi več


11. 4. 2016

Ob dnevu odprtih vrat civilne zaščite bo zelo pestro

Civilna zaščita Občine Log - Dragomer bo v soboto, 16. aprila, med 10. in 12. uro v gasilskem domu na Logu predstavila svoje dejavnosti. Program bo zelo raznolik, predstavile se bodo tudi druge organizacije.


Preberi več


18. 3. 2016

Od 5. aprila dalje v Občini Log-Dragomer stalna torkova tržnica

Na stojnicah vsaj dvanajstih ponudnikov boste vsak torek med 15. in 18. uro lahko izbirali med bogato ponudbo lokalno pridelane sezonske zelenjave, domačimi kokošjimi jajci, mlekom in mlečnimi izdelki, jagodičevjem, medenimi izdelki, moko in eko predelano zelenjavo. Premamil vas bo domač kruh iz krušne  peči ter drugi pekovski izdelki, kraški teran, izdelki iz konoplje, eko čaji, sveža in vložena jajčka japonskih prepelic, pa tudi zelišča, sirupi in balkonsko cvetje. Tržnica bo v občini Log-Dragomer začela obratovati 5. aprila.


Preberi več


14. 3. 2016

Evropski komisar Vella: Vrhnika je lahko zgled ostalim po Evropi

Komisar za Okolje, pomorske zadeve in ribištvo Karmenu Vella se je z okoljsko ministrico Ireno Majcen mudil na Vrhniki. Na komunali sta si ogledala primer dobre prakse ravnanja z odpadki in se na koncu pomudila še v trgovini Depo v središču mesta. Visokega gosta je videno tako navdušilo, da je dejal, da je Vrhnika lahko na področju ravnanja z odpadki zgled ne samo Sloveniji, ampak celi Evropi.

Preberi več


9. 3. 2016

Obisk komisarja za okolje in prostor

Ministrica za okolje in prostor, Irena Majcen bo jutri na uradni obisk sprejela evropskega komisarja za okolje, pomorske zadeve in ribištvo, g. Karmenu Vella. Komisar prihaja v Slovenijo na osrednjo prireditev ob uradni podelitvi naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 mestu Ljubljana.

Preberi več


3. 3. 2016

Proračun 2016 je sprejet

Sredi prejšnjega tedna so ga po kar dve in polurni razpravi z devetimi glasovi za, dvema vzdržanima in enim proti potrdili občinski svetniki.

Preberi več


26. 2. 2016
Telekom je začel z gradnjo optičnega omrežja

Celotno območje občine Log - Dragomer naj bi bilo v prihodnje pokrito z zmogljivejšim optičnim omrežjem. Telekom Slovenije je že začel s posodobitvami. Optiko naj bi dobili vsi, a le če ne bo težav s pridobivanjem služnosti.

Največji slovenski telekomunikacijski operater bo po nekaj letih premora nadgradil še širokopasovno omrežje na Logu in delu Lukovice. Kot nam je pojasnil župan Miran Stanovnik, sta Dragomer in del Lukovice zelo dobro pokrita z optiko, ki je bila zgrajena leta 2007, ostali deli občine pa so v tem smislu podhranjeni

Preberi več


18. 2. 2016

Podpisani sta pogodbi za gradnjo visoke cone na Lukovici

Župan Miran Stanovnik jr danes z izvajalcema gradbenih del in nadzora podpisal pogodbi za izvedbo del v okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. Sklop. V tem pomembnem infrastrukturnem projektu občina sodeluje skupaj z občinami Brezovica, Logatec in Škofljica, s projekti pa naj bi zagotovili ustrezno infrastrukturo za oskrbo s pitno vodo, zmanjšali izpostavljenost prebivalcev oporečni pitni vodi in izboljšali javno oskrbo s pitno vodo.    

Preberi več


2. 2. 2016

Obvestilo - nepridipravi

Obveščeni smo  bili, da delo komunalnih delavcev vrhniške komunale izkoriščajo nepridipravi, ki pod pretvezo menjave vodomernih števcev svoj obisk izkoristijo za možnost vstopa v objekt.

Preberi več


28. 1. 2016

Na kako ogroženem območju stoji vaša hiša?

To boste lahko izvedeli 3. februarja ob 18:00 v večnamenskem prostoru Osnovne šole Log – Dragomer, kjer bodo javnosti predstavljeni razvojni dokumenti za načrtovanje ukrepov celostnega upravljanja voda, ki vključuje urbano odvodnjo na trajnosten način. Na predstavitvi si boste lahko med drugim ogledali karte poplavne nevarnosti ter izvedeli, kako velika je nevarnost plazov, podorov in erozije na vašem območju.

Preberi več


17. 1. 2016

Predloga uredbe o ukrepih za sanacijo in obnovo gozda po naravni nesreči žledu

Predloga uredbe o ukrepih za sanacijo in obnovo gozda po naravni nesreči žledu med 30. januarjem in 10. februarjem 2014 iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020. Predlog je pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ta pa je že vložen v vladni postopek. Prosimo vse zainteresirane, da predlog uredbe pregledate, morebitne pripombe, predloge in mnenja pošljete do četrtka, 21. januarja 2016.

Preberi več


15. 1. 2016

Občina bo lahko začela s črpanjem evropskega denarja

Ministrstvo za okolje in prostor je Občini Log – Dragomer prejšnji teden poslalo sklep o sofinanciranju 548.196 evrov težkega evropskega projekta "Visoke cona na Lukovici".

Preberi več


14. 1. 2016

Na vidiku so nove snežne padavine

Starše/skrbnike obveščamo, da poteka vpis v OŠ Log - Dragomer, enota vrtec Log - Dragomer, za šol. leto 2016/17. Vloge sprejemamo najkasneje do 28. 2. 2016 za sprejem otrok s 1. 9. 2016.

Vlog, ki bodo prispele po tem datumu, komisija ne bo obravnavala.

Preberi več


10. 1. 2016

Vpis v vrtec do konca Februarja

Starše/skrbnike obveščamo, da poteka vpis v OŠ Log - Dragomer, enota vrtec Log - Dragomer, za šol. leto 2016/17. Vloge sprejemamo najkasneje do 28. 2. 2016 za sprejem otrok s 1. 9. 2016.

Vlog, ki bodo prispele po tem datumu, komisija ne bo obravnavala.

Preberi več


4. 1. 2016

Naš občan, prof. dr. Mitjan Kalin, je v letu 2015 postal dobitnik Zoisove nagrade za vrhunske dosežke v znanosti

Prof. dr. Mitjan Kalin, prodekan Fakultete za strojništvo, ki z družino živi na Logu pri Brezovici, je Zoisovo nagrado prejel za vrhunske dosežke na področju nanoinženiringa kontaktnih površin za molekularni nadzor mejnega mazanja in trenja.


Preberi več