Novice

1. 4. 2017

Objava 1. javnega poziva LAS Barje z zaledjem

Na spletni strani LAS Barje z zaledjem je objavljen 1. javni poziv z razpisno dokumentacijo za izbor operacij za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS Barja z zaledjem v programskem obdobju 2014-2020. Poziv bo odprt do 19.5.2017. Izvedene bodo tudi delavnice za potencialne prijavitelje  na katerih bomo podrobno predstavili  javni poziv, razpisno dokumentacijo, upravičene stroške, obvezne priloge k prijavnici in najpogostejše administrativne napake


Preberi več


31. 3. 2017

Jutri bomo čistili okolje

Krajani Dragomerja, Lukovice in Loga bomo jutri lahko ponovno zavihali rokave ter se pridružili tradicionalni spomladanski čistilni akciji. Dobimo se ob 9. uri pred PGD Dragomer - Lukovica in v ŠP Log. Vljudno vabljeni.


Preberi več


31. 3. 2017

Civilna zaščita bo drugič odprla svoja vrata

Jutri, 1. aprila med 11. In 14. uro bo pred gasilskim domom Dragomer – Lukovica potekal drugi dan odprtih vrat civilne zaščite v občini Log – Dragomer. Vljudno vabljeni, pestro bo.


Preberi več


21. 3. 2017

Trgovske police bo napolnil  M-Orel

V živilski trgovini manjšega obsega  v Dragomerju boste lahko kupili praktično vse kar potrebujete za osnovno preskrbo, od svežih salam in sirov v delikatesi, pekovskih izdelkov, svežega sadja in  zelenjave do ostalih prehranskih in drugih osnovnih izdelkov, ki jih potrebuje vsako gospodinjstvo.


Preberi več


21. 3. 2017

Samo še danes

Danes se zaključi rok za podajo pobud za spremembo Občinskega prostorskega načrta Občine Log – Dragomer. Če imate pobudo za spremembo namenske rabe prostora ali drug predlog v zvezi z urejanjem prostora v občini jo lahko na posebnem obrazcu posredujete na občino.


Preberi več


9. 3. 2017

V Dragomerju kmalu trgovina

Po letih neuspešnih pogajanj je občinski upravi  uspelo pritegniti trgovca, ki je v občini pripravljen odpreti še eno trgovino. Prehrambne izdelke bomo tako kmalu lahko kupovali tudi v Dragomerju.


Preberi več


8. 3. 2017

Program Svit rešuje življenja!

Ste morda prejeli vabilo za sodelovanje v Programu Svit, pa oklevate? Ne bojte se sveta tam znotraj – sodelovanje v programu vam lahko reši življenje!

 

Svit je državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.


Preberi več


24. 2. 2017

Za novorojenčka po novem 500 evrov

Enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka bo več kot enkrat višja kot do sedaj. Medtem, ko so svetniki višino pomoči vsako leto usklajevali z indeksom rasti življenjskih potrebščin, bo znesek po novem fiksen.


Preberi več


27. 2. 2017

Vpis v vrtec le še do jutri

Če želite v prihodnjem šolskem letu svoje otroke vpisati v enoto vrtca Log – Dragomer to lahko storite le še danes in jutri. Komisija bo vloge obravnavala aprila, prednost pri sprejemu pa bodo imeli otroci iz matične občine.


Preberi več


27. 2. 2017

Komunalne položnice bodo višje

Občinski svet je v sredo potrdil nove cene obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Za povprečno štiričlansko družino z greznico se bo položnica povišala za okoli 1,5 evra, takšna družina, ki živi v hiši, ki je priklopljena na kanalizacijo pa bo od marca dalje plačevala okoli štiri evre več.


Preberi več


24. 2. 2017

Sprememba cen obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja

Vrhniška komunala obvešča, da bodo s 1. marcem 2017 uveljavljene nove cene, in sicer za uporabnike z območja občin Vrhnika in Log - Dragomer za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje odpadne vode, za vse uporabnike, tudi tiste iz območja Borovnice, pa še cene storitev, povezanih z greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami.


Preberi več


23. 2. 2017

Napoved 1. javnega poziva LAS Barja z zaledjem

V začetku marca bo objavljen 1. javni poziv za izbor operacij za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS Barja z zaledjem v programskem obdobju 2014-2020. V drugi polovici marca  pa bodo organizirane tri delavnice za potencialne prijavitelje, na katerih bo bolj podrobno predstavljen javni poziv in razpisna dokumentacija


Preberi več


20. 2. 2017
OPN pripravlja nov izdelovalec

Na razpisu za nadaljevanje priprave občinskega prostorskega načrta (OPN) je bil izbran najcenejši ponudnik Urbi, d. o. o.. Ta bo izdelal dodatne strokovne podlage s področja poselitve in kmetijstva, glede na pobude bo uskladil odlok ter pripravil gradivo za novo javno razgrnitev in skupaj z občinsko upravo speljal postopek izdelave OPN do končne faze, torej do sprejetja prostorskega akta.


Preberi več


12. 2. 2017
Vodohran že priklopljen na omrežje

Od torka dalje nova visoka cona na Lukovici tudi dejansko služi svojemu namenu. Komunalno podjetje Vrhnika, je infrastrukuro, ki je bila zgrajena v okviru tega projekta, na vodovodni sistem priklopila 7. februarja.


Preberi več


25. 1. 2017
Vam je všeč predlagana rešitev središča Dragomerja?

V četrtek 26. 1. ob 18h boste v večnamenski dvorani Osnovne šole Log – Dragomer pripravljavcem idejne rešitve ureditve območja centralnih dejavnosti v Dragomerju lahko povedali svoje mnenje o osnutku te rešitve ter predlagali izboljšave.


Preberi več


18. 1. 2017
Jutri v Dragomerju pripravljajo delavnico o vodni problematiki

Delavnica je namenjena zgodnjemu vključevanju javnosti v oblikovanje izhodišč v zvezi z upravljanjem voda. K udeležbi ste vabljeni vsi, ki se želite vključiti v reševanje te problematike v občini Log - Dragomer, posebej lastniki zemljišč ob vodotokih in na poplavnih območjih. Delavnico bodo vodili izdelovalci programa celovitega upravljanja z vodo in vodnim prostorom, LUZ, d. d., v sodelovanju s TC VODE, d. o. o., začela pa se bo ob 18h v prostorih PGD Dragomer – Lukovica, Na Grivi 5.


Preberi več


13. 1. 2017
Za zasnežene ceste skrbi nov podizvajalec

Sneži po večini države, sredi popoldneva je sneženje zajelo tudi občino Log – Dragomer. Razmere na cestah so iz ure v uro slabše, prvič je na delu tudi nov podizvajalec, KPL, ki je bil na razpisu vrhniške komunale izbran kot najugodnejši ponudnik.


Preberi več


10. 1. 2017
V javni obravnavi sta nov statut in poslovnik

Osnutka novih dokumentov sta objavljena na spletni  strani Občine Log – Dragomer.  Zainteresirana javnost lahko svoje predloge in pripombe poda do vključno četrtka 9. februarja 2017


Preberi več