Častni občani

 


Dušan Suhadolnik

Častni občan Občine Log - Dragomer
(Priznanje se podeljuje posameznikom za dolgoletne in izjemne uspehe na posameznih področjih družbenega življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu Občine Log - Dragomer.)

Dušan Suhadolnik za ustanovitev PGD Dragomer-Lukovica, dolgoletno prostovoljno delovanje na področju gasilstva in kulture.

Leta 1969 je bil Dušan Suhadolnik eden izmed ustanovnih članov Prostovoljnega gasilskega društva Dragomer-Lukovica in član ostaja že 46 let. Takoj je sprejel funkcijo podpredsednika, leta 1997 pa je postal predsednik PGD Dragomer-Lukovica, kar je po osemnajstih letih še danes. V operativni funkciji je bil 20 let poveljnik gasilske enote druge kategorije. Pomembno je vplival na uspešno rast društva, na vključevanje številnih novih članov in njihovo izobraževanje. Vsa leta prizadevno skrbi za vsestransko napredovanje in opremljenost gasilskega društva in enote ter za visok nivo pripravljenosti na vsakovrstne intervencije ob požarih in drugih naravnih nesrečah v našem kraju in širši okolici. Dušan Suhadolnik je človek, ki mu prostovoljno delo za skupno dobro in humanitarne akcije največ pomenijo, zato seveda to pričakuje tudi od vseh drugih članov gasilskega društva, ki mu to z delom tudi vedno znova dokazujejo. V Gasilski zvezi Vrhnika je aktivno deloval kot član predsedstva celih 30 let. Zelo aktiven je tudi na področju kulture. Bil je dolgoletni član MePZ Dragomer, trenutno pa je pevec pri MePZ Brezovica.

 


Matija Nik

Častni občan Občine Log - Dragomer
(Priznanje se podeljuje posameznikom za dolgoletne in izjemne uspehe na posameznih področjih družbenega življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu Občine Log - Dragomer.)

Matija Nik je že od leta 1966 vpet v vse oblike dela in življenja v nekdanji KS Log (sodeloval je v Odboru za poimenovanje ulic na Logu, pri vzpostavitvi telefonskega omrežja, vodovoda in asfaltiranja cest, pri izgradnji novega gasilskega doma na Logu itn.). Njegove izjemne sposobnosti so se kazale in se še kažejo pri organizaciji in izvedbi najrazličnejših družabnih in družbenih aktivnosti na področju športa, sociale in kulture. Več mandatov je bil uspešen predsednik Društva upokojencev Log; v njegovem mandatu so znotraj društva ustanovili klekljarsko sekcijo, Pevski zbor Spominčice ter skupini za socialno delo in pohodništvo. Veliko je storil za ustanovitev Kulturno-umetniškega društva Kosec, bil je tudi nepogrešljiv sodelavec v ožji skupini za ustanovitev Občine Log - Dragomer.


Ob tej priložnosti je povedal: "Iskreno se zahvaljujem vsem prijateljem, ki so me predlagali za prejem tega visokega priznanja. Imeti toliko somišljenikov okoli sebe, ki smatrajo, da je bilo moje delovanje vredno zaupanja, mi pomeni veliko. Pomeni mi tudi neko odgovornost, da jih ne bom razočaral. Ne vem točno, zakaj so se odločili zame, mislim pa, da so ugotovili, da sem vedno sprejemal take naloge, ki sem jim bil kos in sem jih v zadovoljstvo ljudi uspešno izpeljal. Prepričan sem, da je v občini še precej ljudi, ki so postorili dosti dobrih in koristnih del; mislim, da v prihodnjih letih ne bomo pozabili nanje. V veliko zadovoljstvo mi je bilo delati in se družiti z vami, predvsem s starejšimi, ki so potrebni spodbudne, prijazne oziroma prave besede. Hkrati pa prosim navzoče, da se poskušate vključiti v razne programe, ki se odvijajo v naši lepi občini. Zavedati se moramo, da se človek ne rodi le zaradi sebe in naj del svojega znanja in prostega časa deli s svojimi najbližjimi v družini, sosedi, prijatelji in drugimi občani. Karkoli boste delili s temi ljudmi, se vam bo povrnilo v obliki osebnega zadoščenja, zadovoljstva ob vaši aktivnosti; počutili se boste srečnejše in zelo zadovoljne. (…) Vsi srečneži, ki imamo delo, pa lahko del možnosti podarimo drugim in svet bo mnogo, mnogo prijaznejši in lepši. Naj se ob tej priložnosti zahvalim tudi svojim najbližjim za obilo potrpljenja, ko nisem bil z njimi, in za njihove nasvete."