Piškotki

 


Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

 

Kakšno nalogo imajo piškotki?

Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani in analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.


Ali so piškotki varni?

Da, piškotki so popolnoma varni. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in sami po sebi ne vsebujejo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče identificirati (identifikacija je mogoča izjemoma, če se informacije združi z drugimi podatki, kot je opisano spodaj pri piškotkih o delovanju). Piškotki tudi ne vsebujejo osebnih podatkov, na primer e-poštni naslov ali plačilne podrobnosti.


Kakšne vrste piškotkov uporabljamo na spletni strani www.log-dragomer.si?

  • Piškotki, ki jih resnično potrebujete
  • Nekatere piškotke resnično potrebujete, da se lahko brez težav pomikate po našem spletnem mestu in uporabljate določene zahtevane funkcije, na primer da vas prepozna ob prijavi na spletno mesto.

Google Maps

SID (10 let), SAPISID (10 let), APISID (10 let), SSID (10 let), HSID (10 let), NID (6 mesecev), PREF (2 leti)

Piškotki, ki omogočajo prikaz zemljevidov. Googleova politika zasebnosti. Piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.

Google Analytics

_utma (2 leti), _utmb (30 min), _utmc (do konca seje), _utmz (6 mesecev)

Piškotki, ki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne aplikacije. Omogočajo nam analizo obiska, s pomočjo katere lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se pri Google zbirajo v anonimni obliki. Googleova politika zasebnosti. Piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.

Facebook
atr (2 let), locale (1 teden), reg_fb_gate (do konca seje), reg_fb_ref (do konca seje), highContrastMode (do konca seje), wd (do konca seje), act (1 teden), _e_0ceM_0 (1 mesec), csm (1 mesec), c_user (1 mesec), fr_ (1 mesec), lu (2 leti), s (1 mesec), xs (1 mesec)
Piškotki, ki omogočajo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih aplikacij. Facebookova politika zasebnosti.